Powraca wielka, kulinarna uczta! Restaurant Week już wkrótce we Wrocławiu [LISTA MIEJSC] [9/40]
                                                    Przesuń zdjęcie palcem
                                                    
                                                
                                                
                                                        Przeglądaj galerię za pomocą strzałek                                                        
                                                        
                                                        na klawiaturze                                                    
                                                                                            Restauracja New Delhi – adres: Wojciecha Bogusławskiego 43.
Menu A
- Przystawka: CREAMY CORN&MUSHROOM SOUP Kremowa zupa na pieczarkach z kukurydzą, czarnym pieprzem, czosnkiem i mieszanką indyjskich przypraw;
 - Danie główne: KASHMIRI KADAI PANEER Indyjski biały ser własnego wyroby na wiejskim, świeżym mleku w sosie ze słodkiej papryki, orzechami nerkowca, garam masala oraz podsmażaną na maśle klarownym cebulą kolendrą. Danie o średnim poziomie ostrości podawane z chlebkiem naan lub ryżem basmati;
 - Deser: SEWAI ROSE JAMUN Indyjski, domowy, mleczny pączek w syropie cukrowym podawany na świeżym mleku z tradycyjnym pieczonym makaronem, orzechami nerkowca, rodzynkami, migdałami i syropem różanym.
 
Menu B
- Przystawka: CREAMY CORN&MUSHROOM SOUP Kremowa zupa na pieczarkach z kukurydzą, czarnym pieprzem, czosnkiem i mieszanką indyjskich przypraw;
 - Danie główne: BELL PEPPERS CHICKEN Kurczak gotowany z kurkumie w sosie z czarnego pieprzu, pastą ze słodkiej papryki, orzechami nerkowca, sezamem, czosnkiem, garam masala oraz podsmażaną na maśle klarownym cebulą z papryką i kolendrą. Danie o średnim poziomie ostrości podawane z chlebkiem naan lub ryżem basmati;
 - Deser: SEWAI ROSE JAMUN Indyjski, domowy, mleczny pączek w syropie cukrowym podawany na świeżym mleku z tradycyjnym pieczonym makaronem, orzechami nerkowca, rodzynkami, migdałami i syropem różanym.